Nieuws en aankondigingen

Kerstversiering

Kerstversiering

Geplaatst op: 12-10-2018 om 22:13:03

Afgelopen zaterdag heeft de kerstman zijn jaarlijkse ronde door Hellebroek gemaakt. Bestuursleden en vrijwilligers hebben samen de kerstversiering in onze buurt opgehangen. Deze zullen blijven hangen tot zaterdag 12 januari.

Merkt u, dat er tussentijds een versiering loshangt, of vanzelf al naar beneden is gekomen, neem dan even contact op met een van de bestuursleden.

Het Bestuur van de BVH wenst u prettige feestdagen en een gezond en voorspoedig 2019!Inzegening kruis 23 november

Geplaatst op: 11-12-2018 om 20:47:22

Op vrijdag 23 november as. gaan we een prachtig gerestaureerd kruis inzegenen op de hoek Eikenderwerg-Pingerweg. Dat kruis is geschonken door een inwoner van Nuth en op 23 november wordt daar meer over verteld tijdens de plechtigheid.

Dank zij de samenwerking tussen de Werkgroep Kruizen en Kapellen Nuth, de Gemeente, de Buurtvereniging Hellebroek de Kapelcommissie Hellebroek en twee vrijwilligers uit Voerendaal en Ubachsberg( heren Chr. Willems en W. Erven) , is de locatie uitgezocht, is het kruis gerestaureerd en wordt het kruis plechtig ingezegend door onze pastoor J.Geilen.

Belangstellenden verzamelen zich tussen 18.30 en 19.00 uur bij de Maria Kapel in Hellebroek. We gaan dan om 19.00 uur gezamenlijk naar de locatie via de Pastorrijstraat en Pingerweg. We lopen op de stoep vanwege de verkeersveiligheid, natuurlijk.

De inzegening wordt vocaal opgeluisterd door de Schola van onze Parochie, die samen met de aanwezigen enige liederen zullen zingen. Dhr. Ad van Wersch, schenker van het kruis, vertelt over de historie van dit kruis in Vaals en pastoor Geilen zegent het kruis met wierook en wijwater. Kinderen brengen een bloemenhulde. Het wordt een stemmige en ook intieme plechtigheid. We sluiten af met het zingen van het bekende lied: “Wie schaon os Limburg is.” We hopen op goed weer, want het is al eind november. We krijgen een kaarsje v an koster Herman van de Berg of neem een zaklamp mee om de liederen mee te kunnen zingen.

Iedereen die dit initiatief om oude, religieuze monumenten te behouden in het Limburgse landschap, ook in en om Nuth, is uitgenodigd om door zijn/haar aanwezigheid dit initiatief daadwerkelijk te onderstrepen.

Na afloop hopen we dat we nog even samen kunnen zijn onder het genot van een kopje koffie. Dus op naar de Kapel te Hellebroek en het nieuwe kruis, hoek Pingerweg-Eikenderweg op 23-11-2018.

Math van Sprakelaar en Jan Janssen, Werkgroep Kruisen en Kapellen kern Nuth


Herfsttreffen, zondag 28 oktober

Herfsttreffen, zondag 28 oktober

Geplaatst op: 10-09-2018 om 19:31:51

 Beste leden,

De herfst is begonnen, hoog tijd om weer eens een frisse neus te gaan halen en te genieten van het mooie landschap en de natuur. We gaan wandelen op zondag 28 oktober.

We hebben een tweetal routes uitgezet, een korte ca. 3,5 km en een wat langere route ca 5,8 km. Beide routes zijn slecht toegankelijk voor kinderwagens. Een leuke activiteit voor jong en oud, voor de geoefende- maar ook voor de gelegenheidswandelaars. U bepaalt zelf welke afslag u neemt.

Natuurlijk maken we ook een gezellige tussenstop en hebben we gedacht aan de inwendige mens. Daarvoor zetten we koers richting de Pletsmolen, alwaar we kunnen genieten van een hapje en een drankje.

We verzamelen om 13.00 uur op de parkeerplaats bij de begraafplaats aan de Daelderweg in Nuth. Vandaar zullen we uiterlijk om 13.15 uur vertrekken, uiteraard komen we hier na afloop ook weer terug.

Wilt of kunt u niet wandelen maar wilt u wel bij ons aanschuiven, ook dan bent u uiteraard van harte welkom. Omstreeks 15.15 uur zullen de wandelaars aankomen bij de Pletsmolen.

Uw antwoordstrookje kunt u tot uiterlijk maandag 22 oktober, tegelijk met de bijdrage inleveren bij:

Karin Suers, Pommer 6
Marc Meertens Eijkenderweg 52 (let op !! na 14 oktober)

 —————————————————————————————————————-


Ja, ik/ wij nemen deel aan de herfstwandeling op zondag 28 oktober .

Naam:…………………………………………………………………………….

O Ja ik loop mee
O Nee ik loop niet mee, maar kom wel om naar de Pletsmolen.

E-Mail:……………………………………………… of telefoon: ……………………………

Lid BVH:………x € 10, =……… (hapje incl. 2 consumpties : koffie, bier*, fris)

Introducé:……..x € 13,50.……. (hapje incl. 2 consumpties : koffie, bier*, fris)

* Speciaalbieren / wijn niet inbegrepen!!!!!!!! Meerprijs zelf bij betalen.


Zomerfeest 2018

Geplaatst op: 09-24-2018 om 22:15:37

Het jaarlijkse zomerfeest vond dit jaar plaats op het scouting gebouw. Het thema was Grieks en achter het scoutinggebouw was een gezellige hoek gecreëerd. We hadden geluk met het weer en het zonnetje scheen zelfs. Tijdens de BBQ kon iedereen genieten van lekkere gyros, souflaki, tzatziki en Griekse salade.
Buiten waren 2 jeu de boule banen gemaakt en werd er door verschillende groepen tot laat in de avond gestreden. De winnaars waren team Ploemen. Gefeliciteerd!
De avond werd afgesloten met een kampvuur en marshmallows.


Zomerfeest 2018

Zomerfeest 2018

Geplaatst op: 08-24-2018 om 11:44:48

Het is weer tijd voor ons jaarlijks Zomerfeest!!
Dit jaar zal het Zomerfeest worden gehouden op zaterdag 8 september 2018 in het Scoutinggebouw aan de Spoorstraat 72 met als Thema GRIEKENLAND.
Het thema zal uiteraard terug te vinden zijn in de verschillende gerechten, die we deze dag aan U presenteren. Hierbij valt te denken aan: Gyros, Souflaki en Griekse salades. Dit wordt natuurlijk geserveerd met brood en tzatziki.
Zoals ieder jaar maken we er natuurlijk weer een gezellige dag van, voor zowel jong als oud. Natuurlijk kan hierbij ons jaarlijks terugkerende Jeu des boules toernooi niet ont-breken.
Ook dit jaar is het feest/toernooi op zaterdag. De wedstrijden starten om 16.00 uur. Uiteraard kan al van te voren worden ingegooid vanaf 15.00 uur. We spelen tot onge-veer 22.00 uur in teams van drie personen. Deelname aan het toernooi is gratis. Je kunt je opgeven als team van drie personen of als individu. Individuele deelnemers worden ingedeeld tot teams van drie.
Je bent natuurlijk ook van harte welkom als je alleen komt voor het heerlijke Griekse eten of om de spelers aan te moedigen.
De kosten voor het eten bedragen:
Volwassenen: Lid = € 8,= Niet Lid = € 10,=
Kinderen 5 t/m 12 jaar: Lid = € 4,= Niet Lid = € 5,=
Kinderen 0 t/m 4 jaar: Gratis
Tijdens dit zomerfeest zullen er natuurlijk zowel alcoholische als non-alcoholische ver-snaperingen worden aangeboden. Voor wijn, bier en frisdrank kunnen consumptiebon-nen worden gekocht a € 1,20 en voor de kinderen is er gratis limonade.

Krijg je al de kriebels, heb je al een team in gedachten, wil je dit jaar
opnieuw de strijd aangaan met je buurtgenoten of loopt het water je nu al in de mond?
Schrijf je dan in vóór 1 september 2018 middels onderstaande antwoord-strook en bijdrage bij:
Daniel Ograjensek Pastorijstraat 49

Wij hopen dat het weer net zo gezellig wordt als andere jaren.
Met Vriendelijke groet,
Het bestuur BvH

Naam: ………..……………………………………………………………………
Telefoon: ........................... Mail …………………………….

O Ik neem deel aan het Jeu Des Boules toernooi:
0 als individu
0 met een eigen team van drie.
Teamnaam en spelers: