Nieuws en aankondigingen

Privacywet

Geplaatst op: 12-10-2018 om 22:22:03

In het kader van de nieuwe Europese privacy wetgeving (AVG – algemene verordening gegevens-bescherming) die per 25 mei 2018 is ingegaan, heeft buurtvereniging Hellebroek uw expliciete toe-stemming nodig om uw persoonsgegevens te verwerken, te gebruiken en op te slaan. De persoonsgegevens zijn noodzakelijk voor uw lidmaatschap bij buurtvereniging Hellebroek en deelname aan de activiteiten van de vereniging.

Wij hebben op 8-12-2018 aan alle leden een formulier uitgedeeld, waarin wij u vragen om ons toestemming te geven om uw gegevens te gebruiken voor doeleinde van de buurtvereniging. Daarnaast vragen wij u middels dit formulier uw email adres (op)nieuw door te geven voor het digitaal verspreiden van de folder. Wij hebben gemerkt dat niet alle emailadressen kloppen waardoor wij sommige leden niet kunnen bereiken.

Wij vragen u het formulier in te vullen en ondertekend te retourneren bij een van de bestuursleden voor 31 december 2018.

Bij voorbaat dank!


Kerstversiering

Kerstversiering

Geplaatst op: 12-10-2018 om 22:13:03

Afgelopen zaterdag heeft de kerstman zijn jaarlijkse ronde door Hellebroek gemaakt. Bestuursleden en vrijwilligers hebben samen de kerstversiering in onze buurt opgehangen. Deze zullen blijven hangen tot zaterdag 12 januari.

Merkt u, dat er tussentijds een versiering loshangt, of vanzelf al naar beneden is gekomen, neem dan even contact op met een van de bestuursleden.

Het Bestuur van de BVH wenst u prettige feestdagen en een gezond en voorspoedig 2019!Inzegening kruis 23 november

Geplaatst op: 11-12-2018 om 20:47:22

Op vrijdag 23 november as. gaan we een prachtig gerestaureerd kruis inzegenen op de hoek Eikenderwerg-Pingerweg. Dat kruis is geschonken door een inwoner van Nuth en op 23 november wordt daar meer over verteld tijdens de plechtigheid.

Dank zij de samenwerking tussen de Werkgroep Kruizen en Kapellen Nuth, de Gemeente, de Buurtvereniging Hellebroek de Kapelcommissie Hellebroek en twee vrijwilligers uit Voerendaal en Ubachsberg( heren Chr. Willems en W. Erven) , is de locatie uitgezocht, is het kruis gerestaureerd en wordt het kruis plechtig ingezegend door onze pastoor J.Geilen.

Belangstellenden verzamelen zich tussen 18.30 en 19.00 uur bij de Maria Kapel in Hellebroek. We gaan dan om 19.00 uur gezamenlijk naar de locatie via de Pastorrijstraat en Pingerweg. We lopen op de stoep vanwege de verkeersveiligheid, natuurlijk.

De inzegening wordt vocaal opgeluisterd door de Schola van onze Parochie, die samen met de aanwezigen enige liederen zullen zingen. Dhr. Ad van Wersch, schenker van het kruis, vertelt over de historie van dit kruis in Vaals en pastoor Geilen zegent het kruis met wierook en wijwater. Kinderen brengen een bloemenhulde. Het wordt een stemmige en ook intieme plechtigheid. We sluiten af met het zingen van het bekende lied: “Wie schaon os Limburg is.” We hopen op goed weer, want het is al eind november. We krijgen een kaarsje v an koster Herman van de Berg of neem een zaklamp mee om de liederen mee te kunnen zingen.

Iedereen die dit initiatief om oude, religieuze monumenten te behouden in het Limburgse landschap, ook in en om Nuth, is uitgenodigd om door zijn/haar aanwezigheid dit initiatief daadwerkelijk te onderstrepen.

Na afloop hopen we dat we nog even samen kunnen zijn onder het genot van een kopje koffie. Dus op naar de Kapel te Hellebroek en het nieuwe kruis, hoek Pingerweg-Eikenderweg op 23-11-2018.

Math van Sprakelaar en Jan Janssen, Werkgroep Kruisen en Kapellen kern Nuth


Herfsttreffen, zondag 28 oktober

Herfsttreffen, zondag 28 oktober

Geplaatst op: 10-09-2018 om 19:31:51

 Beste leden,

De herfst is begonnen, hoog tijd om weer eens een frisse neus te gaan halen en te genieten van het mooie landschap en de natuur. We gaan wandelen op zondag 28 oktober.

We hebben een tweetal routes uitgezet, een korte ca. 3,5 km en een wat langere route ca 5,8 km. Beide routes zijn slecht toegankelijk voor kinderwagens. Een leuke activiteit voor jong en oud, voor de geoefende- maar ook voor de gelegenheidswandelaars. U bepaalt zelf welke afslag u neemt.

Natuurlijk maken we ook een gezellige tussenstop en hebben we gedacht aan de inwendige mens. Daarvoor zetten we koers richting de Pletsmolen, alwaar we kunnen genieten van een hapje en een drankje.

We verzamelen om 13.00 uur op de parkeerplaats bij de begraafplaats aan de Daelderweg in Nuth. Vandaar zullen we uiterlijk om 13.15 uur vertrekken, uiteraard komen we hier na afloop ook weer terug.

Wilt of kunt u niet wandelen maar wilt u wel bij ons aanschuiven, ook dan bent u uiteraard van harte welkom. Omstreeks 15.15 uur zullen de wandelaars aankomen bij de Pletsmolen.

Uw antwoordstrookje kunt u tot uiterlijk maandag 22 oktober, tegelijk met de bijdrage inleveren bij:

Karin Suers, Pommer 6
Marc Meertens Eijkenderweg 52 (let op !! na 14 oktober)

 —————————————————————————————————————-


Ja, ik/ wij nemen deel aan de herfstwandeling op zondag 28 oktober .

Naam:…………………………………………………………………………….

O Ja ik loop mee
O Nee ik loop niet mee, maar kom wel om naar de Pletsmolen.

E-Mail:……………………………………………… of telefoon: ……………………………

Lid BVH:………x € 10, =……… (hapje incl. 2 consumpties : koffie, bier*, fris)

Introducé:……..x € 13,50.……. (hapje incl. 2 consumpties : koffie, bier*, fris)

* Speciaalbieren / wijn niet inbegrepen!!!!!!!! Meerprijs zelf bij betalen.


Zomerfeest 2018

Geplaatst op: 09-24-2018 om 22:15:37

Het jaarlijkse zomerfeest vond dit jaar plaats op het scouting gebouw. Het thema was Grieks en achter het scoutinggebouw was een gezellige hoek gecreëerd. We hadden geluk met het weer en het zonnetje scheen zelfs. Tijdens de BBQ kon iedereen genieten van lekkere gyros, souflaki, tzatziki en Griekse salade.
Buiten waren 2 jeu de boule banen gemaakt en werd er door verschillende groepen tot laat in de avond gestreden. De winnaars waren team Ploemen. Gefeliciteerd!
De avond werd afgesloten met een kampvuur en marshmallows.