Nieuws en aankondigingen

Dauwtrappen 2

Geplaatst op: 04-05-2007 om 21:15:32

Op 6 mei aanstaande gaan we weer dauwtrappen! Ook dit jaar gaan we weer richting Vaals waar onze "huisgids" weer een mooie tocht heeft uitgezet. Daarna volgt het traditionele ontbijt.
Hou je brievenbus in de gaten!

Problemen website

Geplaatst op: 04-05-2007 om 21:04:27

Zoals jullie niet zal zijn ontgaan staan er geen actuele berichten meer op de website. Een en ander heeft te maken met serverproblemen die nu hopelijk zijn opgelost.

Lezing Miel Bruls

Geplaatst op: 10-26-2006 om 22:41:19

Geschiedenis van Hellebroek

Op dinsdag 7 november aanstaande zal Miel Bruls een lezing geven over de geschiedenis van Hellebroek. Hij presenteert dan historische gegevens over de wijk Hellebroek, die hij uit zijn uitgebreide verzameling gelicht heeft.
Foto’s, plattegronden, verhalen en inwonerslijsten uit vervlogen tijden worden voor het voetlicht gebracht met het enthousiasme dat hem kenmerkt.

Het zou mooi zijn als de geschiedenis van Hellebroek uitgebreid zou worden met foto’s en verhalen die u zelf nog hebt. We weten dat er bijvoorbeeld nog foto’s bestaan van de bouw van de kapel.
Als u materiaal hebt dat gebruikt mag worden, kunnen wij zorgen voor verwerking ervan en zorgen dat u alles weer terug krijgt. Daarmee zou ook de historie aangevuld worden, zoals die op de website staat.


Dus reserveer alvast:

Dinsdag 7 november,
20.00 uur in café In Gen Dorp, WijnandsradeWe hopen u in groten getale te zien op die dinsdag.

Workshop kerstversieringen

Geplaatst op: 08-30-2006 om 11:09:06

Ook dit jaar zullen een aantal leden hamer en kwast hanteren om de voorraad kerstversieringen aan te vullen. Op 5 september wordt een aftrap gegeven bij Astrid van der Velden om te inventariseren en te kijken welke nieuwe ontwerpen aan de bestaande voorraad kunnen worden toegevoegd. Na St. Nicolaas zal een begin worden gemaakt met het versieren van de lantaarnpalen en verkeersborden.

Barbeque

Geplaatst op: 08-30-2006 om 11:03:00

Op zondag 20 augustus is de jaarlijkse barbecue gehouden bij de familie Jacobs die haar hoeve beschikbaar had gesteld voor deze activiteit. Er hadden zich voor de barbecue ruim 100 eters aangemeld.
Het bestuur en een aantal vrijwilligers waren vanaf zaterdagochtend in de weer om de loods van de boerderij om te toveren tot feesttempel hetgeen naar onze bescheiden mening uitstekend was gelukt.

Op zondag werd om half een gestart met een fietstocht. Mede door de weersvoorspelling bleef het aantal deelnemers helaas beperkt tot 10. Halverwege de fietstocht was een pleisterplaats ingericht waar onder meer de voorzitter voor een versnapering zorgde. Ondanks de duidelijke routebeschrijving wist een aantal deelnemers de pleisterplaats niet te bereiken.

Om half drie begonnen de keukenprinsen Ruud van Loon, Ton Willemsen en Frans Drissen het vlees voor te bakken en vanaf dat moment stroomde de feesttempel snel vol. Een 20-tal leden van Koninklijke harmonie st. Bavo zorgde voor de muzikale omlijsting waardoor de stemming er al snel in zat.

Rond zes uur werd de tombola gehouden en een aantal van onze buurtleden zijn weer met mooie prijzen naar huis gegaan.

Moe maar voldaan heeft het bestuur rond tien uur het licht uitgedaan (een enkeling was het licht al uitgegaan).