Nieuws en aankondigingen

Barbeque

Geplaatst op: 08-30-2006 om 11:03:00

Op zondag 20 augustus is de jaarlijkse barbecue gehouden bij de familie Jacobs die haar hoeve beschikbaar had gesteld voor deze activiteit. Er hadden zich voor de barbecue ruim 100 eters aangemeld.
Het bestuur en een aantal vrijwilligers waren vanaf zaterdagochtend in de weer om de loods van de boerderij om te toveren tot feesttempel hetgeen naar onze bescheiden mening uitstekend was gelukt.

Op zondag werd om half een gestart met een fietstocht. Mede door de weersvoorspelling bleef het aantal deelnemers helaas beperkt tot 10. Halverwege de fietstocht was een pleisterplaats ingericht waar onder meer de voorzitter voor een versnapering zorgde. Ondanks de duidelijke routebeschrijving wist een aantal deelnemers de pleisterplaats niet te bereiken.

Om half drie begonnen de keukenprinsen Ruud van Loon, Ton Willemsen en Frans Drissen het vlees voor te bakken en vanaf dat moment stroomde de feesttempel snel vol. Een 20-tal leden van Koninklijke harmonie st. Bavo zorgde voor de muzikale omlijsting waardoor de stemming er al snel in zat.

Rond zes uur werd de tombola gehouden en een aantal van onze buurtleden zijn weer met mooie prijzen naar huis gegaan.

Moe maar voldaan heeft het bestuur rond tien uur het licht uitgedaan (een enkeling was het licht al uitgegaan).

Overlijden Jac de Lange

Geplaatst op: 08-17-2006 om 23:35:11

Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat op 15 augustus oud-bestuurslid Jac de Lange op 71-jarige leeftijd is overleden. Sinds 1996 was hij bestuurslid en heeft zich in 2005 teruggetrokken
als bestuurslid vanwege gezondheidsredenen.
Hij vormde met Harrie Sevriens een vast koppel als het ging om de culinaire kant van de buurtactiviteiten.
Daarnaast gaf hij vaak aanzet om de meer formele zaken helder te regelen zoals verzekeringen en statuten.
In de vergaderingen van het bestuur wist hij vaak de club op het verkeerde been te zetten, waar alleen diegenen niet intrapten die goed op zijn ogen hadden gelet, want daarin zag je meteen als hij de zaak op stang joeg.
We zullen hem ons vooral herinneren door het vele plezier dat we met elkaar hebben gehad.
We wensen de familie van Jac veel sterkte toe in de komende periode.

Het Bestuur

Historie Hellebroek

Geplaatst op: 06-27-2006 om 17:23:36

In het najaar zal er een lezing worden georganiseerd, waarin Miel Bruls de historie van Hellebroek zal toelichten met woord en beeld.
Datum en locatie is afhankelijk van het aantal inschrijvingen. Er hebben zich tot nu toe al 40 personen aangemeld! Hou de brievenbus en de website in de gaten.

Barbeque

Geplaatst op: 06-27-2006 om 17:22:00

Op zondag 20 augustus wordt de jaarlijkse barbeque georganiseerd bij hoeve Jacobs. Vanaf 13.00 uur kunnen liefhebbers een fietstocht maken van ongeveer 25 kilometer waarbij halverwege een pleisterplaats is ingevoegd. De barbeque gaat om 15.00 uur aan. Deze zal vanaf half vier muzikaal worden opgeluisterd door Koninklijke Harmonie St. Bavo. Er hebben zich al ruim 100 leden aangemeld voor de barbeque. Hopelijk werken de weergoden mee !

Verslag dauwtrappen 21 mei 2006

Geplaatst op: 05-23-2006 om 22:48:22

Om kwart voor zes troffen we ons met veelal nog slaperige ogen bij garage Heuts.
Maar liefst 33 personen hadden zich deze keer aangemeld waaronder 3 kinderen! Nadat geconstateerd was dat we compleet waren ging het in rap tempo richting Holset waar we om kwart over zes arriveerden. Ook dit jaar was onze IVN-gids Wil Heijenrath weer van de partij.
De weergoden waren ons gunstig gestemd waardoor paraplu en regenjas achterwege konden blijven. De wandelroute ging via Kasteel Vaalsbroek richting Belgische grens en vervolgens door het Vijlenerbos terug naar Holset. Onderweg werden we door de gids geattendeerd op de flora en fauna van de werkelijk schitterende omgeving. Tevens stonden we letterlijk stil bij een Keltische grafheuvel en een gedenkteken voor Russische krijgsgevangenen uit de eerste Wereldoorlog waarbij door de gids een aantal geschiedkundige wetenswaardigheden werden verteld. Om kwart voor negen waren we terug in Holset waar de lucht van gebakken spek en ei de weg naar “de Oude Herberg” wees. Hier werden we getrakteerd op een uitstekend verzorgd ontbijt dat door iedereen met veel smaak werd verorberd. Rond tien uur waren de buikjes vol en met een voldaan gevoel werd de terugreis aanvaard. Het was een uitermate geslaagd evenement dat volgend jaar zeker weer op de agenda zal staan!