Nieuws en aankondigingen

Lezing Miel Bruls

Geplaatst op: 10-26-2006 om 22:41:19

Geschiedenis van Hellebroek

Op dinsdag 7 november aanstaande zal Miel Bruls een lezing geven over de geschiedenis van Hellebroek. Hij presenteert dan historische gegevens over de wijk Hellebroek, die hij uit zijn uitgebreide verzameling gelicht heeft.
Foto’s, plattegronden, verhalen en inwonerslijsten uit vervlogen tijden worden voor het voetlicht gebracht met het enthousiasme dat hem kenmerkt.

Het zou mooi zijn als de geschiedenis van Hellebroek uitgebreid zou worden met foto’s en verhalen die u zelf nog hebt. We weten dat er bijvoorbeeld nog foto’s bestaan van de bouw van de kapel.
Als u materiaal hebt dat gebruikt mag worden, kunnen wij zorgen voor verwerking ervan en zorgen dat u alles weer terug krijgt. Daarmee zou ook de historie aangevuld worden, zoals die op de website staat.


Dus reserveer alvast:

Dinsdag 7 november,
20.00 uur in café In Gen Dorp, WijnandsradeWe hopen u in groten getale te zien op die dinsdag.

Workshop kerstversieringen

Geplaatst op: 08-30-2006 om 11:09:06

Ook dit jaar zullen een aantal leden hamer en kwast hanteren om de voorraad kerstversieringen aan te vullen. Op 5 september wordt een aftrap gegeven bij Astrid van der Velden om te inventariseren en te kijken welke nieuwe ontwerpen aan de bestaande voorraad kunnen worden toegevoegd. Na St. Nicolaas zal een begin worden gemaakt met het versieren van de lantaarnpalen en verkeersborden.

Barbeque

Geplaatst op: 08-30-2006 om 11:03:00

Op zondag 20 augustus is de jaarlijkse barbecue gehouden bij de familie Jacobs die haar hoeve beschikbaar had gesteld voor deze activiteit. Er hadden zich voor de barbecue ruim 100 eters aangemeld.
Het bestuur en een aantal vrijwilligers waren vanaf zaterdagochtend in de weer om de loods van de boerderij om te toveren tot feesttempel hetgeen naar onze bescheiden mening uitstekend was gelukt.

Op zondag werd om half een gestart met een fietstocht. Mede door de weersvoorspelling bleef het aantal deelnemers helaas beperkt tot 10. Halverwege de fietstocht was een pleisterplaats ingericht waar onder meer de voorzitter voor een versnapering zorgde. Ondanks de duidelijke routebeschrijving wist een aantal deelnemers de pleisterplaats niet te bereiken.

Om half drie begonnen de keukenprinsen Ruud van Loon, Ton Willemsen en Frans Drissen het vlees voor te bakken en vanaf dat moment stroomde de feesttempel snel vol. Een 20-tal leden van Koninklijke harmonie st. Bavo zorgde voor de muzikale omlijsting waardoor de stemming er al snel in zat.

Rond zes uur werd de tombola gehouden en een aantal van onze buurtleden zijn weer met mooie prijzen naar huis gegaan.

Moe maar voldaan heeft het bestuur rond tien uur het licht uitgedaan (een enkeling was het licht al uitgegaan).

Overlijden Jac de Lange

Geplaatst op: 08-17-2006 om 23:35:11

Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat op 15 augustus oud-bestuurslid Jac de Lange op 71-jarige leeftijd is overleden. Sinds 1996 was hij bestuurslid en heeft zich in 2005 teruggetrokken
als bestuurslid vanwege gezondheidsredenen.
Hij vormde met Harrie Sevriens een vast koppel als het ging om de culinaire kant van de buurtactiviteiten.
Daarnaast gaf hij vaak aanzet om de meer formele zaken helder te regelen zoals verzekeringen en statuten.
In de vergaderingen van het bestuur wist hij vaak de club op het verkeerde been te zetten, waar alleen diegenen niet intrapten die goed op zijn ogen hadden gelet, want daarin zag je meteen als hij de zaak op stang joeg.
We zullen hem ons vooral herinneren door het vele plezier dat we met elkaar hebben gehad.
We wensen de familie van Jac veel sterkte toe in de komende periode.

Het Bestuur

Historie Hellebroek

Geplaatst op: 06-27-2006 om 17:23:36

In het najaar zal er een lezing worden georganiseerd, waarin Miel Bruls de historie van Hellebroek zal toelichten met woord en beeld.
Datum en locatie is afhankelijk van het aantal inschrijvingen. Er hebben zich tot nu toe al 40 personen aangemeld! Hou de brievenbus en de website in de gaten.