Nieuws en aankondigingen

Een koninklijke onderscheiding in Hellebroek

Geplaatst op: 05-01-2006 om 23:56:07

Vrijdag 28 april is Corrie Keulen (Pastorijstraat 61) koninklijk onderscheiden voor het vele werk dat ze doet voor de Zonnebloem en voor de bejaarden van Op den Toren.
Ze is al jaren penningmeester van het bejaarden comité en helpt vanuit die groep mee met de Kerstin en andere activiteiten die door het comité worden georganiseerd. We feliciteren haar, namens alle buurtgenoten, met de koninklijke erkenning die ze heeft gekregen voor haar inzet voor anderen.

Paaseieren rapen

Geplaatst op: 04-22-2006 om 21:46:13

De paashaas is weer geweest! Op paaszaterdag om 11.00 uur hebben we ons verzameld in het speeltuintje op de Ping. Er deden maar liefst 27 kinderen mee! Daar hebben we een aantal spelletjes gedaan, zoals kegelen, eierrace en blikgooien. Daarna zijn we in optocht naar de wei van Boer Jan (Jacobs) gelopen. Onderweg moesten de kinderen letters verzamelen die een woord vormden. Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind. Bij de wei aangekomen konden de kinderen en pappa en mamma weer naar hartelust eieren zoeken. De paashaas had ze weer goed verstopt. Vervolgens zijn de eieren opgegeten in de schuur van Boer Jan, samen met een beker chocomel, paasbrood en een kopje koffie voor pappa en mamma of opa en oma. Maar eerst hebben we met veel plezier met het hooi gespeeld en gegooid dat Boer Jan had klaargelegd. Vóór iedereen naar huis ging, kregen alle kinderen nog een verrassing mee.
Kortom, weer een geslaagd begin van de Pasen en van het voorjaar!

Hulp nodig?!

Geplaatst op: 03-24-2006 om 21:32:06

Sinds enige tijd hebben wij onze website in de lucht. Hier is ook een forum aan gekoppeld. Op het forum kun je vragen, ideeën en dergelijke kwijt. Tevens kun je reageren op vragen en opmerkingen van andere forumgebruikers.
Maar daar hebben we wel jullie hulp bij nodig. Want de leden zijn de toekomstige forumgebruikers.

Om het iets makkelijker te maken willen we jullie graag uitleggen hoe met het forum om te gaan. Indien je daar behoefte aan hebt, neem dan, tussen 19.00 en 21.00 uur, contact op met een van de leden van de website commissie.
Dan maken we een afspraak en we komen bij jou thuis aan de PC uitleg geven.

Brigitte Collaris 5242126, Harrie Wehrens 5241579 of Wil Wouters 5778542.

Evaluatie workshop kerstversiering

Geplaatst op: 02-09-2006 om 21:04:40

Zaterdag 11 februari is de evaluatie van de workshop kerstversieringen bij Astrid van der Velden in Laar. Onder het genot van een kopje koffie en een stukje vlaai wordt teruggekeken en eventueel nieuwe plannen gemaakt voor een nieuwe actie.

Wijnproeven 27 januari 2006

Geplaatst op: 01-30-2006 om 16:18:48

Café In Gen Dorp in Wijnandsrade was de “place to be” voor wijnliefhebbers en dus waren er 41 personen aangetreden. René Hoeppe had voor een kenner gezorgd en dus worstelden zij zich van 20.00 uur tot 23.00 uur door 12 wijnen heen, onder deskundige begeleiding van Julien Viguurs. Zoals ieder zal begrijpen, een zware opgave, die dan ook met veel zuchten en kreunen werd volbracht. Iny en Jo zorgden tussendoor voor stokbrood met kaas en vele kannen met water.
De vier witte, 7 rode wijnen en een rode met bubbels werden met veel aandacht naar binnen gewerkt, waarbij zorgvuldig werd bijgehouden hoeveel punten men de wijn wenste te geven. Wat ieder lekker vond liep ver uiteen. De een vond een wijn heerlijk, de ander kiepte hem al snel in de “restjeskom”: “Veur bie de knien” was een veelgehoorde kreet. Op het einde onthulde Julien wat de prijs was van de verschillende wijnen. Je zag bij velen verraste gezichten.
Julien sloot zijn deskundige verhaal af met een verrassing. Hij had voor iedereen een professionele kurkentrekker meegebracht. Dus dat gaf een dubbel applaus.
Aangezien de flessen nog niet leeg waren, was er nog een aardige nazit nodig met gezang en veel geouwe........
Nadat we opgeruimd hadden en naar huis reden, zagen we nog groepen Hellebroekers, met niet meer geheel vaste tred maar des te meer pret, samen op huis aan trekken.
Toen wisten we het helemaal zeker, dit was een erg geslaagde avond.

Iny Rijkx
Jo Meijers