Nieuws en aankondigingen

Barbeque

Geplaatst op: 06-27-2006 om 17:22:00

Op zondag 20 augustus wordt de jaarlijkse barbeque georganiseerd bij hoeve Jacobs. Vanaf 13.00 uur kunnen liefhebbers een fietstocht maken van ongeveer 25 kilometer waarbij halverwege een pleisterplaats is ingevoegd. De barbeque gaat om 15.00 uur aan. Deze zal vanaf half vier muzikaal worden opgeluisterd door Koninklijke Harmonie St. Bavo. Er hebben zich al ruim 100 leden aangemeld voor de barbeque. Hopelijk werken de weergoden mee !

Verslag dauwtrappen 21 mei 2006

Geplaatst op: 05-23-2006 om 22:48:22

Om kwart voor zes troffen we ons met veelal nog slaperige ogen bij garage Heuts.
Maar liefst 33 personen hadden zich deze keer aangemeld waaronder 3 kinderen! Nadat geconstateerd was dat we compleet waren ging het in rap tempo richting Holset waar we om kwart over zes arriveerden. Ook dit jaar was onze IVN-gids Wil Heijenrath weer van de partij.
De weergoden waren ons gunstig gestemd waardoor paraplu en regenjas achterwege konden blijven. De wandelroute ging via Kasteel Vaalsbroek richting Belgische grens en vervolgens door het Vijlenerbos terug naar Holset. Onderweg werden we door de gids geattendeerd op de flora en fauna van de werkelijk schitterende omgeving. Tevens stonden we letterlijk stil bij een Keltische grafheuvel en een gedenkteken voor Russische krijgsgevangenen uit de eerste Wereldoorlog waarbij door de gids een aantal geschiedkundige wetenswaardigheden werden verteld. Om kwart voor negen waren we terug in Holset waar de lucht van gebakken spek en ei de weg naar “de Oude Herberg” wees. Hier werden we getrakteerd op een uitstekend verzorgd ontbijt dat door iedereen met veel smaak werd verorberd. Rond tien uur waren de buikjes vol en met een voldaan gevoel werd de terugreis aanvaard. Het was een uitermate geslaagd evenement dat volgend jaar zeker weer op de agenda zal staan!

Een koninklijke onderscheiding in Hellebroek

Geplaatst op: 05-01-2006 om 23:56:07

Vrijdag 28 april is Corrie Keulen (Pastorijstraat 61) koninklijk onderscheiden voor het vele werk dat ze doet voor de Zonnebloem en voor de bejaarden van Op den Toren.
Ze is al jaren penningmeester van het bejaarden comité en helpt vanuit die groep mee met de Kerstin en andere activiteiten die door het comité worden georganiseerd. We feliciteren haar, namens alle buurtgenoten, met de koninklijke erkenning die ze heeft gekregen voor haar inzet voor anderen.

Paaseieren rapen

Geplaatst op: 04-22-2006 om 21:46:13

De paashaas is weer geweest! Op paaszaterdag om 11.00 uur hebben we ons verzameld in het speeltuintje op de Ping. Er deden maar liefst 27 kinderen mee! Daar hebben we een aantal spelletjes gedaan, zoals kegelen, eierrace en blikgooien. Daarna zijn we in optocht naar de wei van Boer Jan (Jacobs) gelopen. Onderweg moesten de kinderen letters verzamelen die een woord vormden. Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind. Bij de wei aangekomen konden de kinderen en pappa en mamma weer naar hartelust eieren zoeken. De paashaas had ze weer goed verstopt. Vervolgens zijn de eieren opgegeten in de schuur van Boer Jan, samen met een beker chocomel, paasbrood en een kopje koffie voor pappa en mamma of opa en oma. Maar eerst hebben we met veel plezier met het hooi gespeeld en gegooid dat Boer Jan had klaargelegd. Vóór iedereen naar huis ging, kregen alle kinderen nog een verrassing mee.
Kortom, weer een geslaagd begin van de Pasen en van het voorjaar!

Hulp nodig?!

Geplaatst op: 03-24-2006 om 21:32:06

Sinds enige tijd hebben wij onze website in de lucht. Hier is ook een forum aan gekoppeld. Op het forum kun je vragen, ideeën en dergelijke kwijt. Tevens kun je reageren op vragen en opmerkingen van andere forumgebruikers.
Maar daar hebben we wel jullie hulp bij nodig. Want de leden zijn de toekomstige forumgebruikers.

Om het iets makkelijker te maken willen we jullie graag uitleggen hoe met het forum om te gaan. Indien je daar behoefte aan hebt, neem dan, tussen 19.00 en 21.00 uur, contact op met een van de leden van de website commissie.
Dan maken we een afspraak en we komen bij jou thuis aan de PC uitleg geven.

Brigitte Collaris 5242126, Harrie Wehrens 5241579 of Wil Wouters 5778542.