Nieuws en aankondigingen

Evaluatie workshop kerstversiering

Geplaatst op: 02-09-2006 om 21:04:40

Zaterdag 11 februari is de evaluatie van de workshop kerstversieringen bij Astrid van der Velden in Laar. Onder het genot van een kopje koffie en een stukje vlaai wordt teruggekeken en eventueel nieuwe plannen gemaakt voor een nieuwe actie.

Wijnproeven 27 januari 2006

Geplaatst op: 01-30-2006 om 16:18:48

Café In Gen Dorp in Wijnandsrade was de “place to be” voor wijnliefhebbers en dus waren er 41 personen aangetreden. René Hoeppe had voor een kenner gezorgd en dus worstelden zij zich van 20.00 uur tot 23.00 uur door 12 wijnen heen, onder deskundige begeleiding van Julien Viguurs. Zoals ieder zal begrijpen, een zware opgave, die dan ook met veel zuchten en kreunen werd volbracht. Iny en Jo zorgden tussendoor voor stokbrood met kaas en vele kannen met water.
De vier witte, 7 rode wijnen en een rode met bubbels werden met veel aandacht naar binnen gewerkt, waarbij zorgvuldig werd bijgehouden hoeveel punten men de wijn wenste te geven. Wat ieder lekker vond liep ver uiteen. De een vond een wijn heerlijk, de ander kiepte hem al snel in de “restjeskom”: “Veur bie de knien” was een veelgehoorde kreet. Op het einde onthulde Julien wat de prijs was van de verschillende wijnen. Je zag bij velen verraste gezichten.
Julien sloot zijn deskundige verhaal af met een verrassing. Hij had voor iedereen een professionele kurkentrekker meegebracht. Dus dat gaf een dubbel applaus.
Aangezien de flessen nog niet leeg waren, was er nog een aardige nazit nodig met gezang en veel geouwe........
Nadat we opgeruimd hadden en naar huis reden, zagen we nog groepen Hellebroekers, met niet meer geheel vaste tred maar des te meer pret, samen op huis aan trekken.
Toen wisten we het helemaal zeker, dit was een erg geslaagde avond.

Iny Rijkx
Jo Meijers

Algemene Ledenvergadering

Geplaatst op: 01-30-2006 om 16:18:31

Van de Algemene Ledenvergadering van afgelopen woensdag 18 januari zijn een aantal dingen te melden.
Er hebben drie bestuursleden afscheid genomen te weten Conny Simons, Hub Vonken (meer dan 20 jaar bestuurslid!) en Alphons Collaris (30 jaar bestuurslid).
Gelukkig hebben we weer actieve buurtleden gevonden die hun schouders onder de BVH willen zetten. Dit zijn Shirley Zautsen (De Ping), Wil Wouters (Hellebroek) en Harrie Wehrens (Brakkender Gats). De volledige lijst kunt u vinden op de Bestuurs-pagina.

De vergadering is akkoord gegaan met een contributie verhoging van €7,00 naar €10,00 aangezien we niet meer uitkwamen met de financiën en we gingen intern op de reserve.
Binnenkort zal de nieuwe informatiefolder in de bus vallen bij alle leden.

De eerste lantaarnpaalversiering vernield!

Geplaatst op: 01-30-2006 om 16:18:17

Op 20 december 2005, heeft een oplettende buurtbewoner, Jo Crombach, ervoor gezorgd dat een kerstboom die op de Pingerdwarsstraat op straat lag, binnengehaald werd.
Na reparatie is de kerstboom volgend jaar weer als versiering te gebruiken.

Versiering lantaarnpalen voor Kerst 2005

Geplaatst op: 01-30-2006 om 16:18:01

De versiering voor Kerstmis, die vanaf 10 december de lantaarnpalen van de buurt sieren, zijn in de loop van november en december door buurtleden gemaakt. Bestuurslid Louis Collaris organiseerde deze actie en kreeg spontaan hulp van Frank Franssen, Arthur Rossen, José Willems, Frans Drissen, Jolanda Houbiers, Wilma Kusters, Miriam Habets, Mien Poot, Astrid van de Velde en Alphons Collaris. Het hout is uit alle hoeken en gaten tevoorschijn getoverd, zodat we dat niet hebben hoeven kopen.
Zij zaagden schuurden en verfden dat het een lieve lust was. En het resultaat mag gezien worden. Jan van de Velde, Arthur Rossen , Jo Meijers en Louis Collaris wisten met gevaar voor eigen leven de sterren, klokken, kransen en bomen aan de lantaarnpalen te bevestigen. Onderweg werden ze op diverse plaatsen van hun werk gehouden door buurtleden die de koffie hadden klaarstaan.

Er zijn ruim 80 stukken opgehangen. We gaan nu de ronde maken en kijken of er nog een aantal bijgemaakt moeten worden, zodat we volgend jaar nog beter voor de dag komen met onze buurt.
Mensen die ideeën of tips hebben kunnen zich melden via het e-mail adres van het bestuur, geef wel even aan dat het om de versiering gaat.

Leden die nog hout hebben staan dat geschikt is voor de versiering zijn natuurlijk welkom om dat aan de buurt te schenken. Bij Rob Brand (Reukenderweg) mogen we de houtcontainer plunderen op zoek naar, voor ons, bruikbaar hout.

Zo zie je maar weer dat je met beperkte middelen toch veel kunt doen. Hoewel, de penningmeester keek toch een beetje beteuterd toen hij de rekening van de verf en materialen kreeg.