Nieuws en aankondigingen

Hulp nodig?!

Geplaatst op: 03-24-2006 om 21:32:06

Sinds enige tijd hebben wij onze website in de lucht. Hier is ook een forum aan gekoppeld. Op het forum kun je vragen, ideeën en dergelijke kwijt. Tevens kun je reageren op vragen en opmerkingen van andere forumgebruikers.
Maar daar hebben we wel jullie hulp bij nodig. Want de leden zijn de toekomstige forumgebruikers.

Om het iets makkelijker te maken willen we jullie graag uitleggen hoe met het forum om te gaan. Indien je daar behoefte aan hebt, neem dan, tussen 19.00 en 21.00 uur, contact op met een van de leden van de website commissie.
Dan maken we een afspraak en we komen bij jou thuis aan de PC uitleg geven.

Brigitte Collaris 5242126, Harrie Wehrens 5241579 of Wil Wouters 5778542.

Evaluatie workshop kerstversiering

Geplaatst op: 02-09-2006 om 21:04:40

Zaterdag 11 februari is de evaluatie van de workshop kerstversieringen bij Astrid van der Velden in Laar. Onder het genot van een kopje koffie en een stukje vlaai wordt teruggekeken en eventueel nieuwe plannen gemaakt voor een nieuwe actie.

Wijnproeven 27 januari 2006

Geplaatst op: 01-30-2006 om 16:18:48

Café In Gen Dorp in Wijnandsrade was de “place to be” voor wijnliefhebbers en dus waren er 41 personen aangetreden. René Hoeppe had voor een kenner gezorgd en dus worstelden zij zich van 20.00 uur tot 23.00 uur door 12 wijnen heen, onder deskundige begeleiding van Julien Viguurs. Zoals ieder zal begrijpen, een zware opgave, die dan ook met veel zuchten en kreunen werd volbracht. Iny en Jo zorgden tussendoor voor stokbrood met kaas en vele kannen met water.
De vier witte, 7 rode wijnen en een rode met bubbels werden met veel aandacht naar binnen gewerkt, waarbij zorgvuldig werd bijgehouden hoeveel punten men de wijn wenste te geven. Wat ieder lekker vond liep ver uiteen. De een vond een wijn heerlijk, de ander kiepte hem al snel in de “restjeskom”: “Veur bie de knien” was een veelgehoorde kreet. Op het einde onthulde Julien wat de prijs was van de verschillende wijnen. Je zag bij velen verraste gezichten.
Julien sloot zijn deskundige verhaal af met een verrassing. Hij had voor iedereen een professionele kurkentrekker meegebracht. Dus dat gaf een dubbel applaus.
Aangezien de flessen nog niet leeg waren, was er nog een aardige nazit nodig met gezang en veel geouwe........
Nadat we opgeruimd hadden en naar huis reden, zagen we nog groepen Hellebroekers, met niet meer geheel vaste tred maar des te meer pret, samen op huis aan trekken.
Toen wisten we het helemaal zeker, dit was een erg geslaagde avond.

Iny Rijkx
Jo Meijers

Algemene Ledenvergadering

Geplaatst op: 01-30-2006 om 16:18:31

Van de Algemene Ledenvergadering van afgelopen woensdag 18 januari zijn een aantal dingen te melden.
Er hebben drie bestuursleden afscheid genomen te weten Conny Simons, Hub Vonken (meer dan 20 jaar bestuurslid!) en Alphons Collaris (30 jaar bestuurslid).
Gelukkig hebben we weer actieve buurtleden gevonden die hun schouders onder de BVH willen zetten. Dit zijn Shirley Zautsen (De Ping), Wil Wouters (Hellebroek) en Harrie Wehrens (Brakkender Gats). De volledige lijst kunt u vinden op de Bestuurs-pagina.

De vergadering is akkoord gegaan met een contributie verhoging van €7,00 naar €10,00 aangezien we niet meer uitkwamen met de financiën en we gingen intern op de reserve.
Binnenkort zal de nieuwe informatiefolder in de bus vallen bij alle leden.

De eerste lantaarnpaalversiering vernield!

Geplaatst op: 01-30-2006 om 16:18:17

Op 20 december 2005, heeft een oplettende buurtbewoner, Jo Crombach, ervoor gezorgd dat een kerstboom die op de Pingerdwarsstraat op straat lag, binnengehaald werd.
Na reparatie is de kerstboom volgend jaar weer als versiering te gebruiken.