Nieuws en aankondigingen

De eerste lantaarnpaalversiering vernield!

Geplaatst op: 01-30-2006 om 16:18:17

Op 20 december 2005, heeft een oplettende buurtbewoner, Jo Crombach, ervoor gezorgd dat een kerstboom die op de Pingerdwarsstraat op straat lag, binnengehaald werd.
Na reparatie is de kerstboom volgend jaar weer als versiering te gebruiken.

Versiering lantaarnpalen voor Kerst 2005

Geplaatst op: 01-30-2006 om 16:18:01

De versiering voor Kerstmis, die vanaf 10 december de lantaarnpalen van de buurt sieren, zijn in de loop van november en december door buurtleden gemaakt. Bestuurslid Louis Collaris organiseerde deze actie en kreeg spontaan hulp van Frank Franssen, Arthur Rossen, José Willems, Frans Drissen, Jolanda Houbiers, Wilma Kusters, Miriam Habets, Mien Poot, Astrid van de Velde en Alphons Collaris. Het hout is uit alle hoeken en gaten tevoorschijn getoverd, zodat we dat niet hebben hoeven kopen.
Zij zaagden schuurden en verfden dat het een lieve lust was. En het resultaat mag gezien worden. Jan van de Velde, Arthur Rossen , Jo Meijers en Louis Collaris wisten met gevaar voor eigen leven de sterren, klokken, kransen en bomen aan de lantaarnpalen te bevestigen. Onderweg werden ze op diverse plaatsen van hun werk gehouden door buurtleden die de koffie hadden klaarstaan.

Er zijn ruim 80 stukken opgehangen. We gaan nu de ronde maken en kijken of er nog een aantal bijgemaakt moeten worden, zodat we volgend jaar nog beter voor de dag komen met onze buurt.
Mensen die ideeën of tips hebben kunnen zich melden via het e-mail adres van het bestuur, geef wel even aan dat het om de versiering gaat.

Leden die nog hout hebben staan dat geschikt is voor de versiering zijn natuurlijk welkom om dat aan de buurt te schenken. Bij Rob Brand (Reukenderweg) mogen we de houtcontainer plunderen op zoek naar, voor ons, bruikbaar hout.

Zo zie je maar weer dat je met beperkte middelen toch veel kunt doen. Hoewel, de penningmeester keek toch een beetje beteuterd toen hij de rekening van de verf en materialen kreeg.